ფელამუში (თათარა)
მომზადება:
12 ჭიქა ტკბილს დაასხით 4 ჭიქა წყალი, ოდნავ რომ შეთბება, ჩაყარეთ შიგ სიმინდისა და პურის ფქვილი.
4 ჭიქა ტკბილზე აიღეთ ერთი კარგად ავსებული ჭიქა ფქვილი. ე.ი 16 ჭიქაზე საჭიროა 3.5 სიმინდის და 0.5
პურის ფქვილი.
პირველად ქვაბი დადგით მაღალ ცეცხლზე და განუწყვეტლივ ამოურიეთ, როგორც კი ადუღდება მაშინვე
შეამცირეთ ტემპერატურა. და გააჩერეთ 20-25 წთ. დაუმატეთ შაქრის ფხვნილი გემოვნებით.
ამოიღეთ წყალგადავლებულ თეფშებზე ცხლად.